Door Sandra van Rijkom, PvdA Wethouder op 10 maart 2014

PvdA- Groen Links Wijdemeren spreekt met omwonenden van de Vaartwegen

Op zaterdag 8 maart 2014 hebben leden en sympathisanten van de PvdA en Groen Links, op groen-rood versierde fietsen, een fietstocht gemaakt (via de Intratuin ) over de Emmaweg, Koninginneweg en Cannenburgerweg (de zogenaamde EKC-wegen) naar De Drie Dorpen. Het was prachtig zonnig weer, dus het was “lekker fietsen”.

In De Drie Dorpen hebben we gesproken met omwonenden van deze Vaartwegen over de verkeersproblematiek in het algemeen en over de bloembakken in het bijzonder.

Het was  de bedoeling dat die omwonenden hun wensen en ideeën hieromtrent zouden aangeven. En dus niet alleen dat PvdA-Groen Links haar standpunten hierover zou aangeven.

En dat is goed gelukt . De omwonenden hadden volop ideeën over hoe het nu verder moet gaan. Daarbij werd een duidelijke “knip” gemaakt tussen de EKC-wegen en het Noorder- en Zuidereinde. Op de EKC-wegen moeten snelheidsremmende “obstakels” blijven. Maar dat kan ook iets anders zijn aan een bloembak. Diverse opties zijn de revue gepasseerd.

Van deze bijeenkomst maken we een verslag en dat sturen we aan alle aanwezigen. En natuurlijk gaan we het gebruiken bij de besluitvorming over de Vaartwegen die direct na de gemeenteraadsverkiezingen  van 19 maart a.s. weer wordt opgepakt.

De omwonenden vonden het een goed initiatief  om op deze wijze burgers te betrekken bij politieke besluitvorming. We danken alle aanwezigen voor hun inbreng en enthousiasme.

Aansluitend hebben we in de Meenthof in Kortenhoef nog rode rozen uitgedeeld aan (winkelende) vrouwen in het kader van Internationale Vrouwendag. Dat werd zeer op prijs gesteld.

PvdA – Groen Links Wijdemeren

Fietstocht-roodgroen

Sandra van Rijkom, PvdA Wethouder

Sandra van Rijkom, PvdA Wethouder

Elke keer als me gevraagd wordt hoe lang ik in Wijdemeren woon, ben ik verbaasd over mijn antwoord – nu al weer zo’n 11 jaar, ongemerkt verstrijkt de zoete tijd. Geboren en getogen te Utrecht, studeerde ik af in Amsterdam. Wijdemeren is in al die jaren altijd mijn groene achtertuin geweest, alwaar ik graag recreëerde

Meer over Sandra van Rijkom, PvdA Wethouder