Wethouder

Sandra van Rijkom, PvdA Wethouder

Sandra van Rijkom, PvdA Wethouder

Over Sandra van Rijkom, PvdA Wethouder

sandra.kees@xs4all.nl

Elke keer als me gevraagd wordt hoe lang ik in Wijdemeren woon, ben ik verbaasd over mijn antwoord – nu al weer zo’n 11 jaar, ongemerkt verstrijkt de zoete tijd. Geboren en getogen te Utrecht, studeerde ik af in Amsterdam. Wijdemeren is in al die jaren altijd mijn groene achtertuin geweest, alwaar ik graag recreëerde om uiteindelijk in Loosdrecht neer te mogen strijken. Tijdens mijn studentenjaren ben ik enige tijd politiek actief geweest. Bij de PvdA, dat was vanzelfsprekend, omdat de kerngedachte van de PvdA ook mijn levensinstelling is: als het goed gaat met de mensen om je heen, dan gaat het vanzelf goed met jezelf. Juist met de huidige economische crisis is solidariteit belangrijk. Dat we sommige zaken anders moeten gaan organiseren staat vast, van minder voor elkaar naar meer samen met elkaar.

Politiek in Wijdemeren begon voor mij met een vraag van de buurvrouw, ‘San de partij heeft je nodig’, maar ook uit genegenheid voor Wijdemeren. Dus nam ik een sprong in het diepe en ben 3 jaar geleden begonnen als fractie assistent. Samen met de fractie van Groen Links zijn we de verkiezingen ingegaan en nu maken PvdA/Groen Links sinds half april onderdeel uit van de coalitie. Als wethouder zie ik van dichtbij hoeveel er voor bewoners wordt geregeld en ook hoe hard er achter de schermen word gewerkt onder andere om de drie decentralisaties, (de jeugdzorg, de WMO en de participatiewet) zo goed mogelijk voor de inwoners te organiseren. Het landelijk beleid heeft zijn invloed en effecten op lokaal niveau. Als college zijn wij hier met elkaar nu volop invulling en uitvoering aan aan het geven. Dit vraagt zowel van het college als van de raad om eensgezindheid, creativiteit en de durf om keuzes te maken.

Graag wil ik me als wethouder de aankomende jaren inzetten voor het algemeen belang van Wijdemeren. Dat zijn grote woorden en zo voel ik het ook – via de politiek kan iedereen zich inzetten om op te komen voor de samenleving, economie, dorpen en bewoners. Voor bredere werkgelegenheid en prettig wonen, goede scholen, ruimte voor kunst en cultuur.  Niet voor altijd méér en altijd groeien, wel voor béter en met kwaliteit voor iedereen.